Escola Valenciana demana que s’eviten retallades en la promoció del valencià en l’elaboració de pressupostos

Escola Valenciana anuncia que estem davant d’un perill real de retrocés en l’ús social del valencià si les institucions enceten una dinàmica de retallar en matèria de normalització lingüística. El mes de desembre és especialment important en aquest tipus de decisions ja que és quan es decideixen els pressupostos de les corporacions municipals i també de la Generalitat

"Ens preocupen actituds com les de l’ajuntament de Meliana", han destacat en referència a l’anunci del municipi d’amortitzar el tècnic de promoció del valencià. El cas de Meliana no és aïllat. A la ja anunciada retallada dels dobladors en valencia a RTVV li va seguir la retallada en traductors de valencià de la Generalitat.

Escola Valenciana ha anunciat que realitzarà una bateria de reunions amb els diferents partits polítics amb l’objecte de posar en valor el manteniment de les propostes i càrrecs vinculats amb la promoció del valencià. "Tot allò que s’ha anat aconseguint al llarg dels darrers 30 anys no ho podem llançar ara en pocs mesos", han destacat.

L’entitat cívica ha demanat a les institucions que la defensa de la nostra llengua no vaja sempre estretament llidaga a la inversió ja que hi ha multitud de decisions que depenen més bé de la voluntat política. Escola Valenciana ha assenyalat que elaborar perfils lingüístics dels llocs de treball on es demane coneixements qualificats de valencià pot ser-ne un exemple.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: